Bouman Beveiligingsopleidingen

 DE BESTE OPLEIDER IN SAFETY & SECURITY

PRAKTIJKOPLEIDING PERSOONSBEVEILIGING startdatum 16-09 (module 2 en 3)

Door de veranderingen in de wereld, de toenemende dreiging en een groeiend gevoel van onveiligheid ervaren personen met een hoge functie, financiële positie en/of maatschappelijke status, de behoefte aan bescherming van hun privacy en welzijn. 

Ongeüniformeerde persoonsbeveiligers kunnen uitstekend aan deze behoefte voldoen, zichtbaar en minder zichtbaar. Om als beveiliger ongeüniformeerd te mogen werken moet je, naast het diploma Beveiliger, in het bezit zijn het SVPB-certificaat persoonsbeveiliger (= module 1). Na het behalen van dit certificaat heb je recht op de aantekening persoonsbeveiliger op het grijze legitimatiebewijs.

Het halen van het SVPB-certificaat persoonsbeveiliger is dus een verplichting voor mensen die een carrière als persoonsbeveiliger nastreven. Echter, het SVPB-certificaat persoonsbeveiliger is een theoretische opleiding en persoonsbeveiliging is een praktijkvak. Wij zijn van mening dat je persoonsbeveiliging niet kunt leren uit een boekje, maar alleen in de praktijk.

Daarom heeft Bouman Beveiligingsopleidingen, als eerste in Nederland, een modulaire praktijkopleiding persoonsbeveiliging ontwikkeld die speciaal bedoeld en geschikt is voor de Nederlandse markt. Hierna volgt meer informatie over de verschillende modules.

Uniek aan deze opleiding is dat deze voldoet aan de internationale SIA-standaard. Na het behalen van alle modules heb je dus een zeer waardevol en internationaal erkend papier op zak.


 MODULAIR OPLEIDEN

Om het voor jou als (toekomstig) persoonsbeveiliger overzichtelijk, behapbaar en betaalbaar te maken, hebben we gekozen voor een modulaire opzet van de opleiding. De gehele, naar SIA standaard opgezette opleiding persoonsbeveiliger bestaat uit 4 modules:

1.        Certificaat persoonsbeveiliging (SVPB)

2.        Proactive Driver (meer hierover op deze pagina)

3.        Proactive Close Protection (meer hierover op deze pagina)

4.        First Aid / Care under stress (in ontwikkeling)


Tijdens deze modules leer je wat het is om persoonsbeveiliger te zijn, wat je moet kennen en kunnen en hoe je dit in praktijk brengt. Je wordt getraind door ervaren persoonsbeveiligers die hun sporen verdiend hebben bij onder andere de DKDB en bij Defensie.

Voordelen:

 De voordelen van modulair opleiden zijn:

 • De modules zijn kort en bondig en kwalitatief zeer hoog. Dus geen lange en dure opleidingen met een overload aan overbodig informatie.
 • Je leert hoofdzakelijk door het zelf te doen.
 • Je krijgt les van ervaren persoonsbeveiligers die hun sporen verdiend hebben bij de DKDB en Defensie.
 • Je kunt de modules over langere tijd uitspreiden zodat ook de kosten gespreid kunnen worden.
 • De totale opleiding is opgezet volgens de persoonsbeveiliging standaard van de SIA (Security Industry Authority).
 • De opleidingen zijn betaalbaar.
 • Na het behalen van alle (4) modules kun je zowel in Nederland als internationaal aan de slag.

 


PROACTIVE DRIVER (module 2)

VIP’s zijn personen die over het algemeen een verhoogt risico lopen om lastig gevallen te worden of slachtoffer te worden van mensen met minder goede bedoelingen. Denk hierbij aan fans, activisten, criminelen of aanslagplegers. Het vervoer van een VIP vergt daarom extra aandacht en de nodige voorbereiding. Als persoonsbeveiliger krijg je hiermee te maken. Dit kan zijn wanneer een VIP aankomt op bestemming, of wanneer je onderdeel bent van een team dat de VIP vervoert of wanneer jij zelf de VIP vervoert. In alle gevallen is het belangrijk dat je weet wat er allemaal bij VIP vervoer komt kijken en hoe je moet handelen, zodat deze zo efficiënt, klantvriendelijk en vooral veilig mogelijk het reisdoel bereikt.

De opleiding bestaat o.a. uit:

 • Een rit goed voor te bereiden en veilig uit te voeren.
 • De aankomst en vertrek van een VIP voor te bereiden en veilig uit te voeren.
 • Preventief te observeren, risico’s te identificeren en preventieve maatregelen te nemen.
 • Samen te werken met andere (beveiligings) partijen.

Details:

Deelname kosten

 € 747,-

Deze kosten zijn inclusief: lesmateriaal, koffie/thee, lunch.

Opleidingsduur

2 dagen

Aantal deelnemers

min. 8, max. 12 personen.

Voor wie

Beveiligers die in Nederland en daarbuiten als persoonsbeveiliger, zelfstandige of bij een beveiligingsbedrijf, wil gaan werken.

Directiechauffeurs die niet in het bezit van het SVPB-certificaat persoonsbeveiliger zijn, maar toch meer willen leren over het goed begeleiden van hun VIP.

Bijzonderheden

Deelnemers moeten in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
PROACTIVE CLOSE PROTECTION (module 3)

Tijdens deze module leef en werk je 6 dagen lang als persoonsbeveiliger in een team met andere persoonsbeveiligers. Je begeleidt daadwerkelijk een VIP gedurende zijn dagelijkse routine en tijdens speciale, soms ongeplande, uitstapjes.

Je kennis van verschillende persoonsbeveiligingstechnieken en tactieken worden verder aangescherpt en er wordt veel aandacht besteed aan het in de praktijk beoefenen hiervan. Je zal moeten laten zien dat je in staat bent om een persoonsbeveiligingsopdracht van begin tot eind voor te bereiden en uit te voeren.

Naast het begeleiden van een VIP leer je ook wat je mag en kunt doen als het fout gaat. Je zal ervaren hoe het is om fysiek belaagt te worden en hoe je in zo’n situatie jezelf en je VIP kunt beschermen en in veiligheid te brengen. In de dojo zullen hiervoor verschillende technieken aangeleerd en beoefend worden.

Hoewel bedreigingen of aanvallen met vuurwapens in Nederland niet vaak voorkomen, vinden wij het wel heel belangrijk dat je als persoonsbeveiliger weet hoe je hiermee moet omgaan. Daarom staat er ook een bezoek aan een schietbaan op het programma.

Daarnaast besteden we tijdens deze module veel aandacht aan hoe je jezelf als persoonsbeveiliger professioneel dient te gedragen.

De opleiding bestaat uit:

 • Persoonsbeveiligingstechnieken in de praktijk.
 • Situaties in te schatten en te beoordelen op dreiging.
 • Proactief te reageren op dreiging in verschillende, vaak wisselende omstandigheden.
 • Het herkennen van afwijkingen en afwijkend gedrag (Profiling).
 • Het (voor)verkennen van locaties.
 • Het maken en uitvoeren van een beveiligingsplan.
 • Het begeleiden / beveiligen van VIP’s in de praktijk.
 • Het voorbereiden van beveiligingsopdrachten in Nederland en buitenland.
 • De-escalatietraining / non verbale communicatie.
 • Herkennen en omgaan met dreiging.
 • Voorkomen, afweren en doorstaan van aanvallen.

 

Details:

Deelname kosten

 € 2.347,-

Deze kosten zijn inclusief: lesmateriaal, koffie/thee, lunch, 1 hotel overnachting inclusief diner en ontbijt, vuurwapen oriëntatie clinic

Opleidingsduur

6 dagen (48 uur) aaneengesloten.

Aantal deelnemers

min. 8, max. 12 personen.

Voor wie

Beveiligers die in Nederland en daarbuiten als persoonsbeveiliger wil gaan werken, zelfstandige of bij een beveiligingsbedrijf.

Bijzonderheden

 1. Deelnemers moeten in het bezit van het SVPB-certificaat Persoonsbeveiliging.
 2. Deelnemers moeten in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

 

 FIRST AID / CARE UNDER STRESS (module 4)

Stel er raakt één van je collega of de VIP raakt onverhoopt gewond, wat doe je dan? In zo’n situatie is het als goede persoonsbeveiliger geen optie dat je niet weet wat je moet doen. Daarom verzorgen wij een EHBO module voor persoonsbeveiligers.

Na het volgen van deze module kan de deelnemer levensreddende handelingen verrichten onder stressvolle omstandigheden om vervolgens het slachtoffer op de juiste wijze over te dragen aan de hulpdiensten. Daarnaast worden er technieken aangereikt om het slachtoffer in nood te verplaatsen naar een veilige omgeving.


Details:

Deelname kosten

 € 297,-

Deze kosten zijn inclusief: lesmateriaal, koffie/thee, lunch.

Opleidingsduur

2 dagen.

Aantal deelnemers

min. 8, max. 12 personen.

Voor wie

Beveiligers en persoonsbeveiligers.

Bijzonderheden

Geen

 


Geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Wij willen graag kennis met u maken en u van harte welkom heten voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiervoor kunt u een afspraak maken met Paul Bouman van Bouman Beveiligingsopleidingen (tel. 035-7370255 of via e-mail info@boumanopleidingen.nl).

 

Kaart
Opbellen
E-mail
Info